Maharajah suverän i Prix de Paris

När Prix de Paris avgjordes på Vincennes så var Maharajah stor favorit till segern. Det visade sig vara mer än befogat och Maharajah bjöd på en härlig uppvisning över den dryga distansen 4125 meter. En sann champion rundade på bästa sätt av en mycket framgångsrik sejour i Frankrike.

Prix de Paris inleddes ganska försiktigt av Örjan Kihlström bakom Maharajah och det gav ekipaget till en början med en position i fjärde par utvändigt. När man kom in på upploppet varvet kvar började lät Örjan Maharajah avancera och dryga varvet kvar till mål satt man i ledningen. Väl där höjdes tempot successivt och Maharajah släppte egentligen ingen in på livet efter det. Örjan Kihlström satt och bevakade sina motståndare upploppet ned och Maharajah kunde gå i mål som segrare med gott om krafter kvar. Segertiden i loppet skrevs till 1.15,7/4125 och förstapriset i Prix de Paris var på €175 000. 

Maharajah gick i mål med sparade krafter idag och det var skönt att han kunde vinna loppet på det sättet. Han är en fantastiskt fin häst och han har verkligen varit otroligt bra i de starter han gjort på Vincennes i vinter, kommenterade Örjan efter loppet.

Med segern i Prix de Paris krönte Maharajah en fantastisk vintersäsong i Frankrike. Den inleddes med seger i Prix de Belgique och därefter har det följt två heroiska andraplaceringar i Prix d’Amerique och Prix de France. Maharajah har presenterat sig för den stora travvärlden och han har gjort det med besked. Fransk travsport har verkligen hyllat vår tappra hjälte och de har sannerligen tagit Maharajah till sitt hjärta. Alla älskar en kämpe och en tapprare fighter än Maharajah går nog inte att hitta. 

Maharajah vänder nu i veckan hemåt till Ekerö efter sin oerhört framgångsrika period i Frankrike. De fyra starter Maharajah har gjort på Vincennes har inbringat hela €585 000. Nu väntar till en början med en lugn period för Maharajah när han kommer hem. Sedan ska Stefan börja förbereda Maharajah för nya fantastiska prestationer på våra travbanor.

Källa: Foto: Kanal 75
Redaktör: Tommy Berghagen
Datum: 2011-02-21