Viking Kronos dominerar

För tredje året i rad blev det en avkomma till en av de på Menhammar Stuteri uppstallade avelshingstarna som hemförde Svenskt Travdeby. 2008 var det Express Ride som genom sin avkomma Sahara Dynamite än en gång visade vilken fantasktisk avelshingst han var. I fjol var det dags för Viking Kronos son Maharajah som även är uppfödd på Menhammar att hålla lekstuga med sin motståndare.

I år hade Viking Kronos inte mindre tre startande avkommor med i Svenskt Travderby, Joke Face, Juggle Face cch Never Again. En bra fingervisning vartåt det lutade var att dessa tre hästar var mest spelade i loppet.

Vann loppet gjorde Joke Face efter att ha tagit hand om ledningen i ett tidigt skede. Han segrade på 1.13,6/2640 auto och han vann en säker seger med två längder. Joke Face kördes av Erik Adielsson och han tränas av Lutfi Kolgjini som själv slutade oplacerad med Juggle Face.

Den tredje Viking Kronos avkomman i loppet Never Again slutade trea och med förstaprisets 1,6 miljon kronor så sprang Vikingens söner in två miljoner kronor bara i detta lopp.

Lägg därtill att Vikingens sonson Monster Drive slutade femma i Svenskt Travderby 2010 så förstår man bättre vilket unikum till avelshingst han är Viking Kronos.

Källa: Menhammar
Redaktör: Tommy Berghagen
Datum: 2010-09-06