Toppdag på Solvalla

Menhammar, Stefan och Örjan hade en toppendag på Solvalla igår, onsdag 15:e december. Resultatet blev en halv seger för Stall Segerhuva, två mycket fina vinnande uppfödningar från Menhammar, tre imponerande träningssegrar för Stefan och fyra vinster och ledning i körsvensligan för Örjan. Strålande!

Det på förhand emotsedda mötet i Gösta Nordins Lopp mellan Maharajah och årets elitloppsvinnare Iceland blev en uppvisning från Maharajahs sida. Från positionen utvändigt om ledaren var han mäktig att skåda då han formligen krossade sitt motstånd. På det sätt han lämnade sina motståndare bakom sig över upploppet imponerar på den kräsnaste betraktaren och hyllningarna till den Menhammar uppfödda stjärnan var verkligen samstämmiga.

Segertiden skrevs till 1.13,9/2140 auto och den tidigare planeringen mot en start i Prix d'Amerique ligger kvar för Maharajah.

Den andra Menhammar uppfödda segraren under kvällen var Never Again och även han tog sin seger från en position utvändigt om ledaren. Även denne imponerade rejält och det kändes rättvist att han fick visa vad han går för efter ett par lopp då han inte haft positionerna i loppen på sin sida. Segertiden här blev 1.14,0/2140 auto och förstaprisen i båda loppen var på 125 000 kronor.

Gemensamt för de båda Menhammar uppfödda segrarna under kvällen är att de båda har avelschampion Viking Kronos som far. De tränas också båda av Stefan Hultman och kördes till seger av Örjan Kihlström.

Konstellationen Hultman och Kihlström tog också en tredje seger under kvällen då treårige Opal Hall vann kvällens sista lopp på Solvalla. Det betydde att Örjan tog totalt fyra segrar under kvällen och därmed leder körsvensligna på Solvalla med en seger före Erik Adielsson i nuläget. 

Källa: Foto: Hingstfotografen
Redaktör: JH/TB
Datum: 2010-12-16