Snygg trippel

Menhammar Stuteri tog en snygg trippel som uppfödare på Färjestad den 22 november. Största loppet för kvällen var E3-Revanschen med hela 300 000 kronor i förstapris och den hemfördes av Orecchietti i suverän stil.

Foto: Travkompaniet Häst: Orecchietti

Jaded (e. Express Ride u. Enough is Enough) var först ut för kvällen av de Menhammar-uppfödda hästarna att få äntra vinnarcirkeln. Elitloppstvåan gjorde sin andra start för året och han visade på nytt att han är tillbaka på allvar. Den nu åttaårige hingsten hade inga problem att lämna sina motståndare på efterkälken och han kommer snart synas i hårdare sällskap än det han mötte denna kväll.


Foto: Travkompaniet Häst: Jaded

Samma konstellation som ligger bakom Jaded med Travkompaniet som ägare, Stefan Hultman som tränare och Örjan Kihlström som kusk låg också bakom den för kvällen andra av Menhammar Stuteri upfödda segrare. Treårige Orecchietti (e. From Above u. Canneloni) som inte fick fritt spelrum senast i Breeders’ Crown finalen gjorde ett mycket fint lopp i E3-Revanschen. Han avancerades mot ledningen efter drygt 500 meter och trots ett tufft första varv hade han inga problem att glida undan till slut på ett elegant sätt. Segertiden skrevs till 1.15,0/2140 auto. I och med denna seger så passerade han 700 000 kronor i insprungna pengar under sin debutsäsong.

Kvällens tredje Menhammar uppfödda vinnare var fyraårige hingsten Touchdown (tidigare Nearmiss) efter Pearsall Hanover undan Miss Queen. Han segrade utan behöva spela ut hela sitt register efter att ha övertagit ledningen i ett tidigt skede av loppet. Han tränas och ägs av Susanne Richter och han kördes av Jorma Kontio.

Redaktör: Tommy Berghagen
Datum: 2010-11-23