På bred front mot Sundbyholm

När Breeders’ Crown semifinalerna avgjordes på Solvalla blev det riktigt fina framgångar för Menhammaruppfödningarna, Stall Stefan Hultman-tränade hästar och avkommor till Menhammars avelshingstar.

När krutröken hade lagt sig hade Viking Kronos hela sex avkommor inkvalade till Breeders Crown-finalerna som går på Sundbyholm den 6 november. Bland dessa fanns två stycken mycket imponerande vinnare av de treåriga hingstarnas semifinaler: Menhammar-uppfödde och Travkompaniets One too Many samt Kriteriesegraren Raja Mirchi.

From Above lyckades med bedriften att få tre stycken avkommor inkvalade till finalerna och däribland fanns segrande Travkompaniets och Stall Segerhuvas Orecchietti. Han är liksom sin far uppfödd på Menhammar Stuteri och tränas av Stall Stefan Hultman.

Vi vill också nämna att Menhammar-hingsten Pearsall Hanover, som står uppstallad på Brodda Stuteri, hade en semifinalsegrare i form av det treåriga stoet Adena Boko. För att riktigt sätta guldkant på tillvaron för oss på Menhammar så kvalade även det på stuteriet uppfödda fyraåriga Varenne-stoet Necklace in till finalen på Sundbyholm. Fyraårige hingsten Never Again, efter Viking Kronos, är uppfödd på Menhammar och även han lyckades kvala in till den stundande finalen.

Ni förstår säkert att vi på Menhammar med stor längtan blickar fram emot finalerna!

Redaktör: Tommy Berghagen
Datum: 2010-10-29