Lie Detector till avel

Travkompaniets Lie Detector avslutar sin tävlingskarriär och går till avel på Menhammar. Hennes första partner blir From Above. För vad kan vara naturligare än att betäcka Menhammars hittills främsta uppfödning på stosidan med dito hingst.

Foto: Hingstfotografen , C. Kärrstrand

Lie Detector har under hela sin karriär tränats av Stefan Hultman och han säger så här om henne: "Lie Detector har allt som ett riktigt bra avelssto skall ha, hon är vacker som en tavla, hon har ett helt underbart psyke och en klokare häst går knappt att hitta, hon har en stamtavla av yppersta klass och det hon har visat på tävlingsbanan, ja det är av absolut toppklass."

Lie Detector var drottning av sin kull i årgångsloppen. Hon vann bl.a Guldstoet, E3-finalen, Wallenius Cup, Gay Gals lopp, Drottning Silvias Pokal, Stochampionatet, uttagningslopp till Svenskt Travderby. Hon var tvåa i Oaks- och Breeders Crown finalerna samt slutade trea i Derbyfinalen endast slagen av hingstarna, Sahara Dynamite och Wellion Boko. Som 3-åring noterade hon sig också för nytt svenskt rekord över medeldistans, 1.13,9. Hon tjänade över 5,2 miljoner på tävlingsbanan och vann 13 lopp av 50.

Lie Detector köptes som tvååring av Travkompaniet från Menhammar. I köpeavtalet finns en förköpsklausul som Menhammar nu utnyttjar.

Lie Detector, e. Varenne - u. Face Lifted - ue. Super Bowl, 5 264 871 SEK, 30: 13-6-4, 11,5ak,12,5am,14,5m,13,9al. 

Redaktör: JH
Datum: 2010-03-11