Klassisk seger till Ultima Highness

Stall Segerhuvas tvååriga sto, Ultima Highness (e. Hovercraft u. Her Highness) vann idag, söndag 24 oktober, Criterium des 2 Anys på Son Pardo i Palma, Mallorca. Segertiden blev fina 1.16,8 så konkurrens saknades det inte i loppet.

Historien bakom Ultima Highness och att hon tävlar för Stall Segerhuva på Mallorca är i korthet den att  Menhammars hingst Hovercraft kom att, efter en tävlingssejour i Frankrike, stallas upp som avelshingst på Mallorca. Samtidigt skickade Menhammar ner två ston, Her Highness och Famous Grouse M. till Mallorca som sedan spanskregistrerades. Avkommorna till dessa ston är följaktligen spanska och Ultima Highness är en av Hovercrafts  totalt knappa 20 spanska avkommor på Mallorca. Hovercraft står nu uppstallad som avelshingst i Tyskland. Menhammar gillar travsporten på Mallorca och hoppas att den fortsätter att utvecklas.

Ultima Highness tränare och kusk är Joan Bauzà B. från Manacor, Mallorca. Menhammar tackar och gratulerar Joan till framgångarna med Ultima. Likaså gör vi till Miguel Ferrer Fiol som "managerar" och som har stått för uppfödningen av Ultima på Mallorca.

Björn Hammarström, som bloggar på Travnet, var vaken och skrev om Ultima och travsporten på Mallorca i sin blogg för någon månad sedan. Läs vad han skrev här.

Loppet kan ses här nedan.

Foto: Diario de Mallorca

Redaktör: JH
Datum: 2010-10-24