Fyrling med unghästar på Solvalla

Menhammars uppfödningar hade en fantastisk dag på Solvalla i går den 17 november. Fyra vinster från en och samma uppfödare samma dag på Solvalla hör minsann inte till vanligheterna. Och i synnerhet inte när alla vinsterna tas av unghästar!

Dagen inleddes med en storstilad vinst av Dreams Come Trues tvååring Paradise Beach efter Fast Photo. Fredrik B Larson, som både körde och tränar Paradise Beach höll säker undan till seger med en längd trots ett och ett halvt varv i dödens. Paradise Beach är helbror med unghäststjärnan Lotto.

Sedan följde tre mycket fina treåringar som även har det gemensamt att de alla ägs av Travkompaniet, tränas av Stefan Hultman och kördes av Örjan Kihlström. Segerraden inleddes med Ostron (e. Viking Kronos u. In the Shell) som tidigt övertog ledningen och sedan lätt höll undan in i mål. Nästa treåring var kulltoppen One too Many (e. Viking Kronos u. Bourbon Eyes) som återigen bevisade sin klass genom att från utvändigt ledaren säkert gå undan till vinst. Sist ut i segerraden var Oleander (e. Windsong's Legacy u. Volita du Ling) som avlade sin maiden genom ledning från start till mål.

Menhammar gratulerar alla ägare, tränare, skötare och körsvenner!

Foto: C Kärrstrand, Hingstfotografen

Redaktör: JH
Datum: 2010-11-18