Stark trio i Derbyt

Årets upplaga av Svenskt Travderby kommer att innehålla hela tre Menhammar-uppfödda hästar. Maharajah och Micro Mesh vann sina uttagningslopp medan Marshland var tapper två i sin uttagning.

De emotsedda Derbyuttagningarna på Jägersro inleddes med att Maharajah hade uppvisning i det första uttagningsloppet. Körande Örjan Kihlström avancerade via tredjespår i första sväng fram mot ledningen med drygt två varv kvar till mål.

Efter det var det aldrig något tal om vem som skulle vinna loppet utan Maharajah gick undan lätt till slut på 1.14,5/2640 auto. Maharajah gav sin tränare Stefan Hultman ett gott formbesked och alla i kretsen runt hästen har all anledning att se fram emot Derbyt med tillförsikt.

 

I det andra uttagningsloppet svarade Marshland för en tapper insats då han från ledningen höll emot favoriten Yield Boko in i det längsta. Marshland fick sluttiden 1.14,7 men det lopp gick mycket fort sista 700 meterna. Även Marshland tränas av Stefan Hultman och kördes också av Örjan Kihlström.

 

Den tredje hästen uppfödd på Menhammmar Stuteri som kvalade in till Svenskt Travderby 2009 denna tisdags kväll var Micro Mesh. Han kördes till ledningen av sin tränare Lutfi Kolgjini och kunde säkert hålla undan till slut på tiden 1.15,4.

 

Svenskt Travderby avgörs på Jägersro söndagen den 6 september. Startlistan:

 1. Staro Cold Carat

 2. Yield Boko

 3. Micro Mesh

 4. Lovely Lidob

 5. Maharajah

 6. Rakas

 7. Knockout Rose

 8. Yanantin Boko

 9. Spring Erom

10. Sogå Benito

11. Marshland

12. Yarrah Boko

 

 

Källa: Foto: Thomas Blomqvist Kanal 75
Redaktör: Tommy Berghagen
Datum: 2009-08-31