Marshland bäst i Big Noon Pokalen

Big Noon Pokalen är ett lopp med fina traditioner. I år kom Menhammar-uppfödde och till hälften ägda Marshland till start som favorit i loppet och han infriade det förtroende med elegans.

Via en bra start lotsade Örjan Kihlström fram Marshland från 20 meters tillägg till en position i andrapar utvändigt i första sväng. In på första upploppet byttes denna position ut till utvändigt om ledaren men en bit ner i fältet.

Som det visade sig bekom detta Marshland föga och då han fick sin marschorder av Örjan Kihlström på väg ur sista sväng gled han bara undan från sina konkurrenter. Marshland vann på 1.14,2/1660 efter en riktig snabb avslutning.

Marshland är kommen ur From Aboves starka första årskull och hans moder är Elitstoet Trapped. Marshland tränas av Stefan Hultman och ägs av Menhammar Stuteri och Hans Sundqvist tillsammans. Marshland har i år sprungit in 2 081 505 kronor på 14 starter och tagit rekordet 1.10,9 ak. På totalt 22 starter har Marshland tjänat 2 371 005 kronor och tagit åtta segrar. Alla minns säkert hans fantastiska avslutning som tvåa bakom Maharajah i Svenskt Travderby tidigare i år.

Foto: Claes Kärrstrand

Källa: Tommy Berghagen
Redaktör: Tommy Berghagen
Datum: 2009-12-03