Härliga framgångar

När Årets Häst-galan hölls på Rondo i Göteborg under fredags kvällen stod stall Stefan Hultman verkligen i händelsernas centrum. Stefan fick ta emot priset som årets tränare, Maharajah som Årets Treåring och Lie Detector fick utnämningen som Årets Sto. Lägg därtill att Örjan Kihlström som är stallets första kusk blev utnämnd till Årets Kusk och Ni förstår att glädjen var total för Yttersta och Menhammar Stuteri.

Succé är en bra beskrivning för stall Stefan Hultman och Menhammar Stuteri när pristagarna presenterades på Årets Häst-galan under fredags kvällen. Stefan själv tog hem den ärofulla titeln som Årets Tränare och han gjorde det med hela 59 procent av rösterna. Stefan hade ju ett helt fantastiskt 2008 som tränare med segrar bland annat i Svenskt Travkriterium, StoChampionatet, Drottning Silvias Pokal, E3 final och en dubbelseger i Sundsvall Open Trot.

 

Maharajah blev Årets Treåring och han vann sin kategori en ren utklassningsstil. Hela 91 procent av rösterna tillföll honom och här kan man verkligen tala om en häst som även journalisterna tagit till sina hjärtan. Hans uppvisningar under fjolåret i Kriteriet och i den långa E3-finalen finns för evigt etsade på näthinnan.

 

Även Lie Detectors seger i kategorin Årets Sto var överlägsen då hon fick hela 80 procent av rösterna. Lie Detector vann ju både StoChampionatet och Drottning Silvias Pokal plus att hon tog en meriterande tredjeplacering i Svenskt Travderby. Därmed blev Menhammar Stuteri den enda uppfödaren som fick två av sina uppfödda hästar som segrare i de olika kategorierna.

 

Örjan Kihlström blev på galan korad till Årets Kusk. Han och Stefan kunde på lördagen fortsätta segertåget med Marshland på V75. Den på Menhammar uppfödda och delägda sonen till From Above vann nämligen Klass II-försöket som inledde V75-omgången. I mycket snygg still segrade han på 1.13,9/1640 auto och det här lovar gott för framtiden.

Redaktör: Tommy Berghagen
Datum: 2009-01-19