From Above-son imponerar allt mer

Fyraårige Marshland tog årets tredje seger på lika många starter då han på Solvalla segrade i Solvalla Seriens första försök för året. Marshland var verkligen läcker att skåda då han i suverän stil hemförde loppet utan att på långa vägar behöva spela ut hela sitt register.

Den av Stefan Hultman tränade Marshland hade i år redan innan denna start hunnit med att vinna både ett försök och final i rikstotons Klass II. Denna gång kördes han av Ulf Ohlsson för första gången och ekipaget såg ut att komma väl överens.

Efter det att Marshland tagit över ledningen på första långsidan släppte han aldrig någon riktigt in på livet även om segermarginalen skrevs till en längd. Ulf Ohlsson berättade efter loppet att han bara måttade in segern och att Marshland hade gott om krafter sparade.

Segertiden skrevs till 1.15,1/2140 auto och i och med denna seger så har Marshland sprungit in 450 000 på tre starter i år.

Marshland är uppfödd på Menhammar Stuteri som också del äger honom tillsammans med Hans Sundqvist. Marshland är en av många fina avkommor till From Above i hans första kull på travbanorna. From Above har redan visat vilken fantastisk avelshingst han är och intresset hos stoägarna är också stort. 

Redaktör: Tommy Berghagen
Datum: 2009-02-26